Pilot program

6 day program

Pacenotes

Set-up

Car control

Technic

Driving lines

Rallytest

Programma Piloten

Dag 1 –  vrijdag 22/10

Stéphane Prévot dompelt jullie onder in de wondere wereld van “nota’s maken”. Welke systemen zijn er, hoe kan je vlot werken, welke valkuilen zijn er en vooral welk systeem past het best bij jou?

Een ganse dag luisteren naar theorie? Vergeet het! Korte theorie, vragen stellen en het direct aan de lijve ondervinden, uittesten en bijsturen.

We verkennen proeven van de TAC rally in Tielt en brengen je de knepen van het “nota’s maken” ter plekke bij.

Dag 2 –  vrijdag 29/10

Place to be: de ateliers van GoDrive. Yannick Willocx legt jullie haarfijn uit hoe een rallywagen het best kan afgesteld worden. Luister, kijk en doe! Het hoe en waarom van een juiste afstelling wordt voor jou een heel bekende materie. Eentje waar jij het verschil mee kunt maken!

In de namiddag zijn de uitdagende proeven van de Ypres Rally aan de beurt en werken we  verder aan onze nota’s, één van de basisvereisten om te winnen! Meer specifiek:  verkennen, nota’s kritisch bekijken, onboards analyseren, … Dit alles om jouw systeem te verbeteren en steeds beter in de vingers te krijgen.

Dag 3 –  dinsdag 16/11

Car Control! Een dag slippen en driften? OK, de fun factor zal er zeker zijn. Alleen leert je dit niet genoeg en wij willen jou verder brengen. Hoe en waar rem ik het best? Hoe en waar hanteer ik correct de handrem? Hoe positioneer ik de wagen? Wat vertelt mijn wagen me? Leer een wagen aanvoelen en leer om dit “gevoel” te vertalen naar een set-up, geschikt voor de rally die je gaat rijden! En wie beter dan Vincent Verschueren kan jullie hierin begeleiden?

Dag 4 – woensdag 17/11

Vandaag is het aan jou om wat je leerde tijdens de lessen ‘Afstelling’ en ‘Car Control’ samen te brengen op het circuit!

Met een CrossKart ga je het circuit op. Daar kan jij oefenen en testen met verschillende ophangingen en afstellingen. Wat doet dit met je rempunten? Heeft de afstelling invloed op je rijlijnen? Allemaal zaken die je zelf gaat ontdekken op het circuit, onder het waakzame oog van Vincent Verschueren.

Maak je klaar voor een intense dag: briefing, intens trainen, leervolle feedback, bijsturen, opnieuw zwetend oefenen, gevolgd door stimulerende feedback, … Wedden dat je wil blijven doorgaan? En dat je met hopen kennis en ervaring terug huiswaarts vertrekt? 

Dag 5 – vrijdag 26/11

Rotax Max Karting. Niet zomaar een dagje zondagse karting! Zet alle opgedane kennis vandaag in. Voel de adrenaline. Gier door de bochten. Met kennis van zaken!

De ideale rijlijn, gevolgd door het juiste rempunt, om nadien vol uit de bocht te kunnen accelereren. Verander jij dit tijdens een volgend rondje? Kies je andere lijnen? Pas je jouw gedrag aan, aan het veranderende wegdek en parcours? En je nota’s niet te vergeten, welke invloed heeft dit op jouw nota’s en pas je ze tijdig aan?

Een bomvolle agenda met training en continue jezelf bijsturen, waardoor je intens klaargestoomd wordt voor de grote finale van dag 6.

Dag 6 – donderdag 9/12 

De grote finale! We trekken de Franse grens over. Daar wacht een klassementsproef op onze Belgian Rally Academy piloten.

Verken het parcours, maak keuzes rond de afstelling van je wagen, en race! Have fun, maak je eerste kilometers, ontvang de feedback van onze coaches, stuur bij en groei! Dit aan het stuur van de Renault Clio of van je eigen wagen.

Na deze dag, met juiste omkadering, ondersteuning en nazorg, ben jij klaar om met meer kennis van zaken je eerste of volgende rally te rijden. Ondertussen advies of raad nodig, of heb je praktische vragen? Shoot! Onze coaches helpen je met plezier verder.