Copiloot programma

3 daags programma

Reglementering

Voorbereiding

Pacenote’s systemen

Ritme en intonatie

Wagentechniek

Crew connection

Programma Copiloten

Een 3-daagse opleiding op vrijdag 10, en zaterdag 11 en 18 december. 

De copiloot:  ‘het manusje-van-alles’, wordt gezegd en dat ligt ook heel dicht bij de waarheid! Die veelzijdigheid is de basis en zit in je bloed. Stéphane, Ward en Vincent dompelen jullie met veel plezier, enthousiasme en kennis onder in een zeer gevarieerd en geanimeerd bad, vol met praktische opdrachten en leermomenten. De rol van de copiloot is niet alleen cruciaal, het is eveneens een uiterst geschikte plaats om vol kennis, vertrouwen en met plezier mee te bouwen aan het succes van jouw piloot en rallyteam.

Wat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden als copiloot, en welke niet?

Stéphane Prévot en Ward Hanssens starten met de voorbereiding van een wedstrijd: zoek, vind en analyseer het wedstrijdreglement. We leren je op een praktische manier om te gaan met de veelheid aan informatie, zonder de belangrijke details uit het oog te verliezen. Wat moet je tijdig aanvragen? Welke documenten moet je invullen? Kortom: hoe zorg je er voor dat je tijdig en correct ingeschreven bent.

We bereiden je eveneens voor op de wedstrijd zelf. Het afhalen van het roadbook en alle nodige documenten aan de wedstrijdtafel, het verkennen van de proeven, maar ook van de verbindingswegen. We leren jou hoe je je hier het best kunt in organiseren, om zo efficiënt mogelijk alles te kunnen afwerken.

Tijdens deze 3-daagse cursus werken we ook concreet rond de rallydag zelf: eens een rally start, zijn jouw nota’s de basis van jullie succes!

Hoe breng je op het juiste tempo en met de juiste toon de nota’s over? Waar motiveer je jouw piloot? Waar toom je hem of haar net genoeg in? We leren dit op een heel praktische manier, waarbij ook de focus gelegd wordt op het aanpassen van nota’s tijdens het rijden zelf. Vincent, Stéphane en Ward hebben hier tal van tips en tricks klaar voor je.

Rally is natuurlijk zo veel meer dan alleen maar nota’s overbrengen. Hoe werk je met bandenkaarten? Wat is je rol bij het controleren van de bandendruk? Hoe zorg je dat jullie de juiste verbinding volgen? Hoe vul je nu precies die tijdskaart in? Wat als er een alternatief parcours moet gereden worden: hoe pak ik zoiets concreet aan?  En wat moet ik nu eigenlijk doen met al die addenda? Deze thema’s komen gedurende drie dagen uitgebreid aan bod. Ook hier staan onze coaches Ward, Stéphane en Vincent jullie met raad en daad bij.

Na deze 3 dagen stap je vol zelfvertrouwen in de rechter kuipzetel. En breekt het angstzweet je misschien nog uit? Geen paniek, ook hier blijven onze ervaren coaches bereikbaar voor onze Belgian Rally Academy copiloten.

Aarzel niet, schrijf je vandaag nog in. En zet je eerste stappen, die zichzelf dubbel en dik terugverdienen in je verdere rally carrière!